Откриват уникален за Добрич водно-лечебен сектор в Дома за медико-социални грижи (ВИДЕО)

Уникален за Добрич сектор за водно лечение на деца до 7 години предстои да бъде открит в Дома за медико-социални грижи, съобщи за Медийна група „Добруджа” директорът д-р Иво Войчев. Този сектор е уникален за област Добрич и ще увеличи възможностите на здравното заведение за рехабилитация и физиотерапия на децата, които имат нужда, подчерта директорът.
Той призна, че Домът се радва на достатъчно дарители, като основната част от новоизграждащия се водно-лечебен сектор също е от дарения. От магазин „Mr. Bricolage” са дарили хидромасажна вана, а от фирма „Веник” са направили дарение – фаянс и теракот.
„Правим всичко възможно да повишаваме качеството в Дома и децата да се чувстват възможно най-добре”, подчерта д-р Войчев.
Той припомни, че наближават коледните празници и всеки, който желае може да допринесе за по-доброто настроение на децата с подарък. За трета поредна година ще се проведе и кампанията на фондация „Плюшено мече“ за набиране на подаръци за деца от домове в България. В Добрич подаръците ще зарадват децата от Дома за медико-социални грижи. 58 дечица са подготвили списък с желания до Дядо Коледа и всеки, който желае, може да влезе на сайта на фондацията и да изпълни мечтата на едно дете.